Bare få plasser igjen på snøsamling

Postet av Masters Langrenn Norge den 22. Sep 2021

Masters Langrenn Norge arrangerer snøsamling med dyktige instruktører på Hornsjø første helga i desember. Interessen er stor. 70 påmeldte og bare ti plasser igjen. Masters-leder Einar Vikingstad ønsker velkommen både til samling og til ny, inspirerende sesong (les lenger ned).


Alle gode ting er tre. Først utsatte vi den planlagte samlingen på Hornsjø fra desember 2020 til januar 2021, men også den samlingen måtte vi avlyse på grunn av korona.

Men denne gangen er vi veldig sikre på at vi igjen kan møtes til hyggelig samvær, skiøkter med dyktige instruktører og årsmøte. Alt sammen i flotte og trygge omgivelser. Sett av helga 3. –5. desember. Vi har fått med dyktige instruktører: Tone Beate Grøtan, Egil Nilsen og Ragnar Bragvin Andresen. Men det haster med påmelding, hotellet har begrenset kapasitet og det er bare ti plasser igjen til oss.

Priser for hele oppholdet: kr 1050,- per person i dobbeltrom og kr 1440,- per person i enkeltrom for fullpensjon. Fra middag på fredag til lunsj på søndag.

Hornsjø Høyfjellshotell er et trivelig og velutstyrt hotell med god plass, og reklamerer med at de har metthetsgaranti!

Vi kommer tilbake til program, trenere, tidspunkt for årmøte med mer seinere. 

Påmelding til Anne Nguyen på e-post: annebjng@online.no

eller telefon 990 21 565 så snart som mulig.


Einar Vikingstad:

Ny sesong i kjente spor

Det nærmer seg en ny skisesong, forhåpentligvis en normal sesong med mange skirenn og mye aktivitet. Mange av oss har knapt gått skirenn de to siste årene. Men nå ser det lysere ut for at neste sesong kan bli avviklet etter vanlig mønster.

Einar Vikingstad er leder i Masters Langrenn Norge.

Vi i styret i Masters Langrenn Norge har jobbet med de treffpunktene vi har denne høsten og vinteren. Nylig hadde vi en fin barmarksamling i utkanten av Lillestrøm, dyktige trenere inspirerte oss til rulleskitrening og trening i motbakke med skigang og elghufs. Dessverre var vi veldig få deltakere på samlingen. Vi må nok vurdere denne samlingen for framtiden, både når det gjelder tid og sted.

 

Snøsamling på Hornsjø

Nå ser vi fram mot snøsamlingen på Hornsjø 3. – 5. desember. Vi har allerede noen instruktører på plass, kanskje vi også får med spennende foredragsholdere. Selv har jeg mange ganger opplevd snøsamlingen som veldig inspirerende. Dyktige trenere hjelper oss å korrigere teknikken og motiverer oss til videre trening. Mange lange og flotte treningsturer i fjellet med lav vintersol og nysnø har det også blitt på slike samlinger.

Dessuten er det veldig kjekt å treffe så mange ivrige skiløpere, trivelige mennesker som det er fint å være sammen med. Jeg håper mange av dere vil være med på denne samlingen, både dere som har vært med før og dere som kommer for første gang. Informasjon om samlingen og påmelding blir lagt ut på vår hjemmeside.

 

Opplevelse for livet

Masters World Cup (MWC) 2022 blir på det kjente skistedet Canmore utenfor Calgary i Canada 4.-12.mars. Alt er klart for en flott begivenhet. Arrangørene håper på at mange vil ta turen til Canmore. Denne lille byen ligger midt i den kanadiske delen av Rocky Mountains, og kjente skisteder som Banf, Lake Louise og Jasper er i samme område. Byen er omgitt av fantastiske fjell i alle retninger.  I det hele tatt en mektig naturopplevelse bare å være der! Jeg tror det blir en opplevelse for livet å delta på dette MWC;  konkurranser, natur og mange trivelige mennesker fra mange nasjoner! Jeg håper virkelig mange av dere vil være med på denne turen. Informasjon om fellesreise, påmelding og priser er sendt ut og finnes også på vår hjemmeside.

 

Bygg overskudd og form

Som mange andre organisasjoner som har vært uten aktivitet i over ett og et halvt år er vi spente på om vi fortsatt har  «kontakt» med dere mastere: Vil dere komme på samlingene, blir dere med til MWC?

Forhåpentligvis kjenner dere nå på at dere har savnet å være sammen med andre mastere, at dere har lyst å oppleve et aktiv ski- og treningsmlijø på samlingene.

Vi som leder Masters Langrenn Norge prøver å legge til rette for inspirerende og motiverende samlinger, men også for å gi dere gode sosiale opplevelser i møte med trivelige folk i mastermiljøet.

Så håper jeg at dere fortsatt har motivasjon til å trene og holde dere i form. Et bestemt mål for sesongen kan være en viktig motivasjonsfaktor. Samtidig er det velværet man føler av å være i fysisk form en belønning i seg selv. Bruk barmarksperioden i høst til å trene opp overskudd gjennom løping, rulleski og andre aktiviteter.

God treningshøst!

Håper vi treffer dere på snøsamlingen og i Canmore!

Einar Vikingstad
1 Kommentar

På barmark på Romerike

Postet av Masters Langrenn Norge den 13. Sep 2021

Masters Langrenn Norge avviklet barmarksamling 11. og 12. september.

Deltakerne ble innkvartert på hotell i Lillestrøm. Instruksjon og trening skjedde med utgangspunkt i Olavsgård på Skjetten. 

Her var det kilometervis med bilfrie gangveier å bruke rulleskiene på, og like i nærheten en alpinbakke ypperlige egnet for stavgang med og uten hufs.

Deltakerne ble tatt særdeles godt vare på av våre to instruktører, Egil Nilsen og Tone Beate Grøtan, her fotografert sammen med deltakere. (Foto: Anne Nguyen)Alt klart til BARMARKSAMLING

Postet av Masters Langrenn Norge den 20. Aug 2021

Programmet for barmarksamlingen til Masters Langrenn Norge er klart. Her får du noen praktiske detaljer som kan være nyttig å vite.


Tone Beate Grøtan er klar for barmarksamling og instruksjon.

Barmarksamlingen går som planlagt 11.og 12. september 2021.

Egil Nilsen kommer med all sin erfaring og avslørende opptaksutstyr.


Vi møtes klokka 14. Da er det bare å iføre seg treningsutstyr.

Det er - NB! – én viktig endring i programmet: Vi møtes på Scandic hotell i Lillestrøm. Adresse: Stillverkveien 28, 2004 Lillestrøm.

Hvorfor? Jo, fordi opprinnelig hotell, Olavsgård, fortsatt er korona-karantene-hotell.

Vi kan forsikre om at Scandic er et meget bra alternativ.

Pris: 990 kroner per enkeltrom, 1090 kroner for dobbeltrom – inkludert frokost.

Middag lørdag kr 275,–, lunsj søndag kr 175,–.

Parkering rett overfor hotellet. Pris kr 300,– per døgn.

På Scandic blir det lagt til rette for oss med felles møterom og skjermet felles bespisning.

Scandic ligger ideelt til med tanke på offentlig kommunikasjon, enten du kommer med tog eller buss. For eksempel er Gardermoen bare ett stopp, eller ti minutter, unna.

Vi organiserer transport til treningsområdene, seks-sju kilometer unna.

Her er treningsmulighetene de beste: Kilometervis med gode, ufarlige gangveier for rulleskigåing, kjempefine bakker for stavgang og elghufs i Nylendlia slalåmsenter – og merkete turstier for dem som vil ta seg en skogstur i stedet for rulleski.
Bli med på barmarksamling

Postet av Masters Langrenn Norge den 18. Jun 2021

Endelig skal vi kunne samles igjen. Første møte er barmarksamlingen som i år holdes på Quality hotell Olavsgaard – med start lørdag 11. september klokka 14 og avslutning med lunsj søndag klokka 13.  

  • Olavsgaard hotell har det meste vi trenger for å få et flott sosialt opphold.

Olavsgaard ligger sentralt til på Skjetten på Romerike, rett ved E6. Kort vei til Gardermoen, enda kortere til Oslo – og aller kortest til Lillestrøm der alle tog stopper.

Treningsmulighetene er de beste: Kilometervis med gode, ufarlige gangveier for rulleskiere, kjempefine bakker for stavgang og elghufs i Nylendlia skisenter 1400 meter fra hotellet – og merkete turstier for de som vil ta seg en skogstur i stedet for rulleski.

Her ligger alt til rette for en super kickstart på kommende skisesong.

 

Gode priser

Dobbeltrom med helpensjon koster per person kr 1646,–. Enkeltrom med helpensjon kr 1846,–.

Helpensjon betyr rom, treretters middag lørdag kveld, frokost og lunsj søndag. Vi får også et møterom for sosialt samvær.

Parkering er gratis.

Vi håper flest mulig blir med på hele moroa, men hvis noen velger ikke å overnatte er prisen for middagen lørdag kr 470,­­–, frokost kr 170,– og lunsjbord kr 395,–.

 

Gode instruktører

Treningsøktene vil bli ledet av Tone Beate Grøtan (litt usikkert) og Egil Nilsen, med Ernst Løksa som assistent.

Påmelding skjer til Anne: 

epost: annebjng@online.no.

Spørsmål om samlingen kan rettes til Anne på telefon 99 02 15 65.

Frist for påmelding: 30. august.

 

Quality Olavsgaard har adresse Hvamstubben 11, 2013 Skjetten.

 Masters-møte med ny vri

Postet av Masters Langrenn Norge den 6. Apr 2021

Vår internasjonale moderorganisasjon WMA ( World Master Cross-Country Ski Association) hadde digitalt årsmøte på zoom 9. mars, med alle medlemsnasjonenes ledere som deltakere.

Supre forhold for langrenn i Canmore.

På dette møtet ble et nytt rennprogram vedtatt for Masters World Cup.

Dette programmet skal gjelde fra 2023, og innebærer at hele MWC blir avviklet på seks dager. Dette oppnår man ved å la første renndag inkludere mellomdistanse både i klassisk og skøyting, andre renndag blir det kortdistanse i begge stilarter. Alle løperne går derfor to distanser de to første dagene. Resten av rennprogrammet blir som før med stafetter og langdistanser. De lengste distansene blir dessuten litt kortere.

Ellers er det klart at MWC i 2023 blir i kjente Seefeld. Det et nytt MWC i Syktyvkar i Russland i 2024, samme sted vi var i 2015. Otepaa i Estland skal trolig arrangere MWC i 2025.

Canmore i Canada skulle som kjent har arrangert MWC nå i 2021, men dette er utsatt til 3.-11. mars 2022 grunnet pandemien.

 

Bli med til  Masters World Cup 2022 i Canmore i Canada!

 Arrangørene I Canmore er veldig klare for Masters World Cup i 2022 etter å måtte vente et år. Canmore er et flott sted i Canadien Rockies, en times kjøretur fra Calgary. Fantastiske fjell omgir den lille byen, som er kjent for mange store World Cup-arrangement både i skiskyting og langrenn.

De kjente skistedene Banf, Lake Louise og Jasper ligger i samme område.

Canmore har et stort løypenett for langrenn, basert på OL-løypene fra 1988. Vi har reservert en god del plasser på et hotell midt i byen.

Utover sommeren og høsten vil vi komme med mer informasjon om fellesturen til Canmore og MWC 2022, om kostnader og påmelding. Det vil utvilsomt bli en flott tur til dette MWC. Vi vil få være med på spennende konkurranser, treffe Mastere fra mange nasjoner, og ikke minst oppleve de fantastiske fjellene og naturen som omgir Canmore. Vi vil derfor gjerne at mange av dere blir med på denne turen,  det blir helt sikkert et minne for livet!  

Einar Vikingstad