Master World Cup Finland 2024

Postet av Masters Langrenn Norge den 27. Sep 2023

MWC i Finland vel gjennomført!

Det startet kaldt! Minus 30 om morgenen stigende til rund minus 20 gjorde at rennene søndag og mandag ble avlyst. Tirsdag ble kortdistansen redusert til i underkant av 5km. Denne dannet grunnlaget for stafettuttaket og stafetten gikk som normalt på onsdag. Langdistansen på 30km, 15km for de eldste, gikk også som normalt på torsdag og fredag, i hhv klassisk og fri teknikk. 

Tross været ble det et flott arrangement med veldige gode løyper i flotte, varierte traseer. Det ble ganske mange medaljer på oss norske deltakere. Vi hadde en veldig fin tur sammen, kjekt å være sammen med så mange trivelige mennesker!

Neste MWC er i vakre Klosters i Sveits i mars 2025, - dette er virkelig et arrangement å anbefale! Planlegg sesongen 24/25 med en tur til Klosters, det blir fellesreise, info legges ut i august/september her på vår hjemmeside.

Mer om MWC i førstkommende  utgave av medlemsbladet SKImasters.

-------------------------------------------------------------

Hei alle skivenner!

Vi innbyr til å være med til Veteran-VM, Masters World Cup i Vuokatti i Finland i februar 2024. Innbydelse til fellesturen er lagt ved. Vi håper på å bli en god tropp fra Norge, - mange av oss har flotte opplevelser på slike arrangementer. Sett deg MWC som treningsmål og bli med oss til Finland!

Hilsen Einar Vikingstad, Leder MLN

Innbydelse Vuokatti 2024.pdf

PS. Hotellet som er inkludert i fellesreisen er Voutkatti Sport Resort Hotel3 Kommentarer

Snøsamling Beitostølen 1-3/12 2023

Postet av Masters Langrenn Norge den 27. Sep 2023

Hei alle skivenner!

Da har vi gleden av å innby til vår populære snøsamling på Beitostølen 1.-3. desember. Vi har som vanlig med oss dyktige instruktører og snøforhold er garantert på stadion. Bli med på en trivelig og lærerik helg med inspirerende trening og hyggelig sosialt samvær!

Innbydelse snøsamling 23.pdf

Mvh Einar Vikingstad, Leder MLN
Barmarkssamlingen på Beitostølen 2023

Postet av Masters Langrenn Norge den 11. Sep 2023

 Nok en vellykket treningssamling med Masters Langrenn Norge (MLN) ble gjennomført på Beitostølen helgen 8-10/9 2023.

Fredag var det rulleski for de fleste, mens noen gikk tur. Pizza på Peppes på kvelden. Lørdag startet med en hufse-økt på skistadion, før felles lunsj på Jonstuga. Ettermiddagsøkta bestod av mer rulleski, inkludert en stafettøkt på en 500m rundbane på Helsesportssenteret. To løpere pr dame-/manns lag gikk 4 runder hver, med veksling etter hver runde. Artig!  Lørdag var det nok en rulleskiøkt for de ivrige. 10 km sammenhengende motbakke med 400m stigning. Nyttig. Andre trente alternativt med løping eller turgåing. Her er det tilbud til alle!  

Klar for rulleskiøkt

Ernst leder an på Hufse-økta

Klar for stafett


10 km motbakkeøkt gjennomført

Avslutningslunsj

Innbydelse til barmarksamlingen på Beitostølen 2023.pdf
MLN Samlinger 2023

Postet av Masters Langrenn Norge den 14. Jun 2023

Hei alle Masters!

Snøsamlingen Beitostølen 1-3. desember

Snøsamlingen blir på Radisson Blue Mountain Resort Beitostølen på Beitostølen fredag 1. til søndag 3. desember 2023.   Kr. 1995,- per person i dobbeltrom per døgn. Kr. 2345,- per døgn i enkeltrom. Prisen inkluderer: Middag fredag, frokost, lunsj og stort Julebord lørdag, samt frokost og lunsj søndag. Trening, instruksjon og sosialt samvær! Mer info senere. Påmelding til Anne Nguyen, annebjng@online.no
Roger Aa Djupviks nye treningssenter i Sandane

Postet av Masters Langrenn Norge den 23. Apr 2023

Hei alle Masters!

Etter avtale legger vi ut litt info om et nytt og spenstig prosjekt, Fjordium Performance Institute, lokalisert på Sandane i Gloppen kommune.

Kort fortalt forteller Djupvik: Vi er et utviklingssenter med svært innovative og gode fasiliteter for rulleskigåing på stormøller i kombinasjon med fantastiske treningsmuligheter utendørs sommer som vinter. Målet vårt er å ta treningutbytte kombinert med opplevelser til et nytt nivå - på tvers av idretter og ambisjonsnivå! Du kan også finne mer informasjon på hjemmesiden vår her: Fjordium Performance Institute

Kanskje det kunne vært av interesse for noen Masters å ta en tur til Sandane for å teste ut fasilitetane? Eg trur vi kan garantere både svært godt treningsutbytte som gir sportslig utvikling, og ikkje minst en opplevelse dere kommer til å hugse. Når det gjelder tilkomst så er vi lokalisert 10 minutt unna Sandane Lufthamn som har direkterute til Gardermoen (1 time). Vi skreddersyr opplegg for både team, grupper og enkeltutøvere utifra behov og ønsker. Ganske sikker på at en treningsuke her blir noe de aldri har opplevd maken til...

Ta kontakt om dette kan vere av interesse. 

Mvh Roger Aa Djupvik  

Fjordium Performance Instiute

+47 918 27 841

www.fjordium.no
Masters World Cup (MWC) 2023

Postet av Masters Langrenn Norge den 19. Mar 2023Hei alle skivenner!

Da er vi alle vel hjemme etter en flott tur til Masters World Cup i Seefeld. Veldig lite snø og høy temperatur ga utfordringer til løypemannskapene,- men utrolig nok klarte de å lage brukbare forhold i kunstsnøen til alle konkurransene . Mange sterke prestasjoner av de over 40 norske deltakerne, mange medaljer med hjem. Vi hadde det veldig kjekt i lag, nye og gamle vennskap ble pleiet, sterkt å oppleve felleskap og forbrødring med mastere fra mange nasjoner i disse urolige tider. Vi gleder oss allerede til neste år i Finland, håper vi se mange av dere der! Hilsen Einar Vikingstad (Leder MLN)

Fredag 26/3-2023: MWC i flotte Seefeld avsluttes med det lengste løpet i fristil. Dagen før var det langløp i klassisk teknikk. Distansene varierer med aldersklassene. Seks distanser er gjennomført både i herre- og dameklassen, tre i CT og 3 FT, pluss stafetter for begge kjønn. Det konkurreres i 5-års klasser fra 30 år og oppover. Se mange innlegg på MLN sin Facebook side (se link nederst på Hjemmesiden). Kondis.no har også publisert en fin artikkel med mange bilder. Her kan vi lese at Norge deltok med mer enn 40 deltakere og at de sanket hele 41 medaljer, hvorav 13 gull! (Innlegg Svein Sørsdal)

Onsdag 22/3-2023: Mandag ble nye klassiske distanser og tirsdag nye skøytedistanser tilbake lagt med gode norske prestasjoner.

I dag, onsdag, er det gått stafetter. Gull til Norge i herrene M09 og bronse til damene i F03 og F05! Gratulerer! (Innlegg Svein Sørsdal)

Søndag 19/3-2023: Første renndag i Masters VM ble avviklet i dag, med 7km CT og 7km FT. Mange norske damer og herrer gjennomførte med gode resultater. For mer MWC informasjon og resultater, se arrangørens hjemmeside Masters World Cup 2023 (mwc2023.com). MWC kolliderte tidsmessig dessverre med Birken i år og en del Masters løpere hadde prioritert deltakelse der.  (Innlegg Svein Sørsdal)
MWC i Seefeld

Postet av Masters Langrenn Norge den 16. Mar 2023