Ny deltakerrekord

Postet av Masters Langrenn Norge den 16. Mar 2017

 


 

Den årlige høstsamlingen på Tryvann i Oslo ble arrangert den første helga i september 2017 med ny deltakerrekord.   

 

Den drivende kraften bak samlingen, Masters Langrenns Jon Fodstad, inviterte til instruksjon i rulleskiteknikk, stavgang og spretten skigang. Det treningstekniske ble ledet av Erik Tronvoll og sønnen Ove Erik.

 

Positiv eldring 

 

Erik Tronvoll, som i eldre år har utviklet en imponerende staketeknikk, ga forsamlingen noen tankevekkere:

 

– Jag er ikke interessert i og villig til å drive en kamp mot aldring og å søke etter "ungdomskilden". Jeg vil bli eldre med utgangspunkt i positiv livskvalitet der trening er viktig og hver treningstur til en viss grad er positiv selvrealisering og positiv opplevelse av omgivelsene. Trening har utvilsomt mange positive effekter, sa Tronvoll og viste til forskning på området.

 

– Spesielt er det viktig å ta med seg at virkningen av treningen for eldre er langt bedre enn vi har trodd. Det er svært positivt å forholde oss til trening som da vi var 20 år. Det gjelder utholdenhetstrening, intervalltrening og ikke minst styrketrening. Det er ikke farlig å ta i litt hvis det ikke er spesielle medisinske årsaker til å la være.

 

– Men om jeg vil eller ikke, blir farten i treninga litt mindre år for år, jeg har mange faste treningsturer som jeg ønsker å  oppleve igjen og igjen. Eneste løsningen jeg ser på dette er å øke "treningsmengden",eller i alle fall antall treningstimer. 

 

På bildet under er det Gunnar Tronsmoen føst, fulgte av Åse Marit Sjursø og Kjell Løvold. (Begge foto: Anne Bjerkeli Nguyen)

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.