Snøsamling på Hornsjø

Postet av Masters Langrenn Norge den 1. Okt 2020

Vanligvis vil dere ha fått en ny utgave av Skimasters i posten nå i begynnelsen av oktober. På grunn av Korona-pandemien har det vært vanskelig å produsere nytt stoff denne høsten. Høstsamlingen ble avlyst, og vi vil være forsiktig med å oppsøke intervjuobjekter i denne situasjonen.

 

Vi regner med å gjennomføre snøsamlingen 27.–29. november på Hornsjø som planlagt, forutsatt at Korona-situasjonen er stabil. Vi har fått med oss flere gode instruktører: Tone Beate kommer, Ove Erik og Astrid kommer, alle disse har vært med oss før og er veldig dyktige trenere. Dessuten blir Egil Nilsen med. Han har bred erfaring som skiløper, trener og ekspedisjonsdeltaker. Personlig har jeg alltid fått mye inspirasjon og lært mye teknikk gjennom å delta på instruksjonsøkter med disse flinke trenerne.   

 

Hva gjør vi med fluor?

Vi har også fått med oss en representant fra Swix, kanskje Åge Skinstad, for å informere om fluorforbudet. Hva må vi gjøre for å rengjøre skiene for fluor? Hvilke alternative glidprodukter kan erstatte fluor?  På fredag kveld, 27.november, vil vi avvikle vårt årsmøte som vanlig.

Vi har dessuten fått et godt tilbud på pris for full pensjon hele helgen fra Hornsjø, så alt skulle ligge til rette for en flott helg. Personlig gleder jeg meg også til å få treffe mange av dere igjen etter en lang periode med få treffpunkter. Og til dere som ikke har deltatt på våre snøsamlinger før: Bli med på trening og instruksjon i flott terreng, og møt mange trivelige mastere!

Informasjon og påmelding til snøsamlingen vil bli lagt ut på vår hjemmeside snart. Selvsagt vil vi hele tiden forholde oss til gjeldende regler for smittevern og legge forholdene til rette for et trygt opphold.

 

MWC utsatt

Ellers har vel de fleste av dere fått med dere informasjonen om at Masters World Cup i Canada er utsatt til 2022. Beslutningen om utsettelse måtte tas allerede nå i august ut fra alle forberedelsene som må gjøres av arrangørene. Mange av de potensielle deltakerne til MWC i Canada vil være fra USA, og med den alvorlige smittesituasjonen i USA vil mange av disse ha uteblitt. For deltakere fra europeiske land ville de sterkt innskrenkede flyrutene over Atlanteren vært et stort problem. De fleste er nok enig i at utsettelse var en riktig beslutning, selv om det selvsagt er kjedelig å måtte vente enda et år før vi får et nytt MWC.

 

Masters-NM på Beitostølen?

Vi har fått et innspill til styret om at Beitostølen kan være interessert i å arrangere et uoffisielt NM for Mastere i vinter. Det vil i så fall bli en helg i begynnelsen av mars, eksempelvis med en klassisk distanse på lørdagen og fristildistanse på søndagen, et enkelt arrangement. Men vi vil avvente nye retningslinjer fra NSF senere i oktober om Korona-pandemien før vi jobber videre med dette. Vi mottar gjerne tilbakemeldinger om hva dere synes om et slikt arrangement.

 

Så håper jeg at dere alle er friske, har det bra og tar forholdsregler med hensyn til smitterisiko. Men det er likevel viktig å motivere seg til aktivitet, trening, komme seg ut, oppleve glede ved å holde seg i form og bruke kroppen! Alt skal bli bra!

Håper vi ser mange av dere på snøsamlingen! 

Einar Vikingstad

leder MLN


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.