Årsmelding Masters Langrenn Norge

Postet av Masters Langrenn Norge den 27. Nov 2019

Skistadionet på Beitostølen under MWC 2019


Årsmelding for 2018/2019

Årsmeldingen legges fram på årsmøtet i Masters Langrenn Norge på Bergo Hotell på Beitostølen fredag 29. november 2019.

Styrets sammensetning:

Einar Vikingstad, leder

Per  Henning  Wold, nestleder

Elin Naalsund, sekretær/kasserer

Anne Nguyen, styremedlem

Ove Bunde, styremedlem

Svein Ola Hope, redaktør 

Aktiviteter

Snøsamlingen fant sted helgen 22.–24. november 2018 på Beitostølen på Bergo Hotell med nesten 90 deltakere.  Dette året måtte vi opp på Valdresflya for å finne natursnø. Her var en sløyfe på 5 km med fine spor, og i det fine og kalde været var det flott å gå oppe på Flya. Men instruksjon og trening foregikk i løypene av gammel kunstsnø nede på stadion. Vi hadde med oss svært  dyktige  instruktører i  Tone Beate Grøtan, Eirik Tronvoll  og Ove Erik Tronvoll, så mange fikk veiledning og inspirasjon til å jobbe videre med skiteknikken.

Årsmøtet ble som vanlig avholdt fredag kveld med Erik Tronvoll som møteleder. Berit Grosvold gikk ut av styret og ble takket for sin mangeårige innsats, Anne Nguyen ble valgt inn som nytt styremedlem. Ny valgkomite ble Ivar Sveen, Åse Marit Sjursø og Heidi Mustvedt.

Erik Østli fra OC for MWC-2019  på Beitostølen informerte om løyper (3 ulike 5km løyper) og opplegg for arrangementet. Dessverre kunne bare den ene 5 km sløyfen prøves på grunn av snømangel ellers i løypenettet.

Lørdag kveld var det som vanlig flott julebord og hyggelig samvær etterpå.

 

MWC  Beitostølen 

Omtrent 130  deltakere fra Norge deltok, hvorav en del bodde på Bergo Hotell.

På forhånd hadde vi drevet nokså intens promotering av arrangementet, så alt i alt var vi ganske fornøyd med den norske deltakelsen, selv om potensialet er mye større. Mange norske sløyfet også den lengste klassiske distansen onsdag for å konsentrere seg om Birken på lørdag. 

Sportslig ble det et vellykket arrangement, fine løyper og stort sett bra vær.

Det ble mange medaljer på de norske utøverne,  og mange fikk sitt første møte med MWC. I høst har vi prøvd å holde kontakt med disse nye norske deltakerne gjennom brev med innbydelse til snøsamling og nytt MWC i Cogne. 

 

Soria Moria-høstsamlingen fant sted 1.–2. september  2018, som vanlig var det Jon Fodstad som stod for opplegget.  Denne gangen var det bare 17 deltakere , så vi prøver å finne alternativer til opplegg og sted for å få flere med. 

Eirik  Tronvoll og hans sønn  Ove Eirik hadde inspirerende instruksjon på rulleski lørdag ettermiddag, det ble trent på staketeknikk både i letterreng og i motbakke. Fin gjennomgang  av videoopptak av treningsøkten før middag.

Søndag formiddag gikk med til barmarkstrening, stavgang og sprettende skigang ble instruert av far og sønn Tronvoll.

 

Høstmøtet  MWA  

Elin og Einar deltok på  høstmøtet for alle National Directors i Canmore, Canada  20.–23. september 2019. Canmore er kanskje det mest kjente stedet for nordiske grener i Canada, både fra OL i 1988 og mange World Cup-arrangementer i langrenn og skiskyting. Canmore er et fantastisk flott sted midt i Canadian Rockies, imponerende fjell omgir den lille byen på alle kanter.

Gode løypetraseer ble presentert, skistadion ligger et par km utenfor byen, skyttelbusser vil frakte deltakerne til stadion. Det ble besiktigelse av aktuelle hoteller og leiligheter for MWC 2021 i byen, vi vet ikke ennå hvilket hotell vi får tildelt.

Årsmøtet for MWA ble avholdt lørdag. Den viktigste saken gjaldt omstrukturering av MWC-arrangementet, de fleste landene ønsker et kortere mesterskap, en uke i stedet for 10 dager. Flere modeller ble framlagt, men dette vil evt. først gjelde fra mesterskaper i 2023.

Master World Cup 2021 blir arrangert i  Le Saissie i Frankrike , i løypenettet fra Albertville OL i 1992.

 

Styrets arbeid

Styret har i år hatt 4 møter hvor vi har drøftet ulike temaer. I høst har vi brukt veldig mye tid på reisen og oppholdet i Cogne; vi bestemte tidlig å sløyfe reiseselskap når det gjaldt selve oppholdet i Cogne for å gjøre turen litt rimeligere for alle. Men dette krevde mye arbeid. Elin har skrevet et utall mailer til arrangørene og til reiseselskapet. Vi fikk tildelt en del tre- og firmannsrom på hotellet vårt, noe som viste seg vanskelig å fordele, samt at man helst ville ha alle deltakerne fordelt på rom pr. 1.oktober!  Men etter mye om og men er de fleste norske deltakerne nå fordelt på ulike rom på Hotel Madonnina. Flyreisen er ordnet gjennom Ticket.

Ellers har vi hatt høstsamlingen oppe til vurdering, og vi er enige om at vi bruker litt mye ressurser på denne samlingen med så få deltakere. Anne har derfor jobbet mye med å se på et alternativt opplegg på Thon Hotel i Sandvika noen kilometer vest for Oslo med tilliggende rulleskiløyper, kanskje samling fra fredag til søndag. Respons fra medlemmene er helt avgjørende om dette lar seg gjennomføre.

Vi har måttet bruke en god del tid i høst for å finne alternative trenere på snøsamlingen ettersom Eirik Tronvoll  og sønn måtte melde avbud, men dette ordnet seg fint til slutt.

Nytt rennprogram for MWC og andre saker som var viktig på MWA møtet i Canmore er også bitt drøftet.

Elin har presentert oversikt over økonomien på hvert styremøte, i år styrer vi mot et lite underskudd, men vi har totalt sett god kontroll videre.

Per Henning har som tidligere deltatt på 2 møter i NSF i løpet av året og gitt fyldige rapporter i Skimasters og til styret, og Svein Ola har produsert 3 flotte utgaver av Skimasters  i løpet av året. Han er svært interessert i tips om nye profiler og andre saker å skrive om i bladet.

Einar Vikingstad

Leder

 

 

 

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.