2018 Masters World Cup

holdes i

Minneapolis, USA fra 19. - 26. januar 2018.

Mer informasjon på deres nettside mwc2018.com.

Masters World Cup 2018:

Minneapolis klar for Masters-leker

En spennende – og etterlengtet – modernisering skjer når USA om et år inviterer til Masters World Cup. De som ikke har anledning til å være med alle åtte dagene, kan velge seg ut noen renn og så reise hjem.

Tekst: Elin Naalsund

Dette ble bestemt på årsmøte i WMA (World Masters XC Ski Association) i Minneapolis i slutten av september 2016. Vår forening var representert med Marit Ramsli og Elin Naalsund.

Rennene går i Theodor Wirth Park i Minneapolis i dagen 19.–26.januar 2018.Det er en park og golfbane, ca. 10 minutters kjøretur fra de aktuelle hotellene.Det blir satt opp shuttlebusser.

Det blir fine løyper, motbakkene er brattere enn utforkjøringene. Skulle det bli snømangel, lager de snø.

Flere hotell å velge mellom

Det er fire hotellmuligheter. Vi bodde på et av dem, Hyatt Regency-Downtown Minneapolis. De andre var like i nærheten, ca. seks-sju minutter fra stadion.

Det hotellet vi bodde på, har rom nok til alle WMA-deltakerne.Vi ønsker at alle kan bo der og venter på pris. Det var for øvrig ingen stor forskjell på hotellene. Alle hadde dobbeltrom med to kjempesenger, noen rom hadde ekstra sofa/seng.

I Minneapolis sentrum har man anlagt en ”Sky Walk” mellom bygningene. Man kan komme seg rundt uten å være på gateplan – og uten å bli våt om det regner.

For ytterligere informasjon, se www.MWC2018.com

Velg renn selv

Nytt i 2018 er at hvis man ikke ønsker å være borte så mange dager som MWC varer, kan man melde seg på en distanse i begge stilarter og en distanse i en stilart, slik at man kan få gått tre renn, f.eks. første dag 15 km klassisk, dag to 15 km fri, og tredje dagen 10 km i en av stilartene. Eller man kan velge å gå de tre siste rennene.

Etter dag 3, altså dagen før hviledagen, blir det i et rom ved siden av premieutdelingen en slags bankett med mat og drikke, dans og mingling.

Det samme vil skje etter siste dag, slik at det blir to minibanketter.

Bildetekster:

Parken i Minneapolis er mye brukt til skigåing vinterstid.

En dag uten trening? Det er rike muligheter for inneaktiviteter på hotellet.

Noe du mangler. Hotellbutikken holder åpent.

(Ny liten sak:))

Stor norsk tropp til Klosters

Hele 67 norske løpere er påmeldt til årets Masters World Cup (MWC) i Klosters i Sveits. Rennene går i perioden 2.–11.mars. De nye reglene for lengde på staver vil ikke gjelde for disse rennene.

Klosters er blant Sveits’ mest mondene skisteder, og ledsagere vil ha mer enn nok å fordrive tida med mens konkurransene pågår.

Deltakelse i MWC-lekene krever at du har fylt 30 år og at du har medlemskap i Masters Langrenn Norge. Det koster 250 kroner året.

MWC-lekene 2019

på Beitostølen

Forberedelsene til at Norge og Beitostølen skal arrangere Masters World Cup (MWC) i 2019 pågår for fullt. Løypetraseene er alt stukket ut, innkvartering av løperne er i orden og det sosiale rundt arrangementene er tatt hånd om.

På Beitostølen blir det som i Minneapolis i 2018, anledning til å velge seg ut de renn man ønsker å delta i. Det betyr at langt flere vil få anledning til å delta. Også her vil aldersgrensen nedad være 30 år, oppad er det ingen grense. Det er femårsklasser.

Det er fritt fram for alle å melde seg på, under én forutsetning: At du er medlem av Masters Langrenn Norge.

Hvordan du tegner medlemskap er omtalt annet sted i bladet.


2019 Masters World Cup

arrangeres MWC på Beitostølen i Valdres fra 6. - 15 februar 2019.


Mange gode resultater i MWC i Klosters.

Det ble 41 medaljer på Norge under MWC i Sveits. Hele 16 gull, 12 sølv og 13 bronse. Vi ble nr 4 på nasjonsrankingen. Noen gullvinnere er der alltid som Finn Magnar Hagen, Hans Espenes og Ragnhild Bolstad. Utrolig spreke alle tre på hver sine måter. De tok halvparten av Norges gull. Ellers var det i år flere nye som vant både gull, sølv og bronse. Av disse kan nevnes tre fra Kongsberg; Jorunn Teigen, en bronse, Sisssel Mohn, en bronse og Steinar Bersvendsen, gull og sølv. Truls Valmestad var en av nykommerne som dro hjem med 2 sølv. Ellers hadde vi noen damer i både F9 og F10 som tok grovt for seg av medaljene; Maj-Lis Dalby, Else Marie Scharff, Gerd Lysne Johansen og Eva Carlsen.

Det var utfordringer med smøringen i Klosters. Snø om natta og mildt om dagen. Skulle tro at zeroski var midt i blinken, men ikke over alt. Det ble for mildt. Vi opplevde også regnvær på den lengste distanse for klassikerne. Skikkelig tungt ble det, men løypa ble heldigvis forkortet pga skredfare. Ikke alle hadde fått med seg dette og gikk likså godt tre runder!!

Flotte omgivelser her nede i Alpene. Klosters ligger sørøst i Sveits, bare en halv times togtur fra Davos.

Steinar Bersvendsen med paraply etter gull på 15 km klassisk.


Fra starten i dalen.


Steinar Bersvendsen fra Kongsberg vant 15 km i M80.