Skisamling i 2017 - Beitostølen

helga 24.- 26. november.

Høstens snøsamling i regi av Masters Langrenn Norge er lagt til Beitostølen. . Dato for samlingen er endret til helga 24. -26. november. Dette p.g.a. Beitosprinten er lagt til helgen før.

Grunnen til at vi etter mange år på Skeikampen flytter til Beitostølen, er blant annet muligheten til å gjøre oss kjent med løypene der Masters World Cup (MWC) arrangeres i 2019.

På Beitostølen vil vi bo på Bergo hotell. Herfra er det kort vei til skistadion som vil være det sportslige sentrum for MWC-konkurransene. Samtidig ligger Bergo også bare noen stavtak unna løypene som fører opp i vakkert fjellterreng,.

På samlingen på Bergo vil det bli sørget for gode instruktører i alle aktuelle teknikker. Det vil bli anledning til å gå i alle de tre sløyfene som vil bli benyttet under MWC.

Tidligere landslagsløper Ine Wigernæs har sagt ja til å holde et av sine inspirasjonsforedrag. Med andre ord: Nok en god grunn til å bli med til Beitostølen i november.

Bergo hotell på Beitostølen blir møtested når høstens snøsamling skal arrangeres.
Den årlige høstsamlingen på Tryvann i Oslo ble arrangert den første helga i september med ny deltakerrekord.

Den drivende kraften bak samlingen, Masters Langrenns Jon Fodstad, inviterte til instruksjon i rulleskiteknikk, stavgang og spretten skigang. Det treningstekniske ble ledet av Erik Tronvoll og sønnen Ove Erik.

Positiv eldring

Erik Tronvoll, som i eldre år har utviklet en imponerende staketeknikk, ga forsamlingen noen tankevekkere:

– Jag er ikke interessert i og villig til å drive en kamp mot aldring og å søke etter "ungdomskilden". Jeg vil bli eldre med utgangspunkt i positiv livskvalitet der trening er viktig og hver treningstur til en viss grad er positiv selvrealisering og positiv opplevelse av omgivelsene. Trening har utvilsomt mange positive effekter, sa Tronvoll og viste til forskning på området.

– Spesielt er det viktig å ta med seg at virkningen av treningen for eldre er langt bedre enn vi har trodd. Det er svært positivt å forholde oss til trening som da vi var 20 år. Det gjelder utholdenhetstrening, intervalltrening og ikke minst styrketrening. Det er ikke farlig å ta i litt hvis det ikke er spesielle medisinske årsaker til å la være.

– Men om jeg vil eller ikke, blir farten i treninga litt mindre år for år, jeg har mange faste treningsturer som jeg ønsker å  oppleve igjen og igjen. Eneste løsningen jeg ser på dette er å øke "treningsmengden",eller i alle fall antall treningstimer.

På bildet under er det Gunnar Tronsmoen føst, fulgte av Åse Marit Sjursø og Kjell Løvold. (Begge foto: Anne Bjerkeli Nguyen)Powered by: Bloc