Nye Masters-samlinger

Årsmøte 2021

Årsmøte i Masters KLangrenn Norge holdes på Hornsjø hotell fredag
3. desember i forbindelse med vår snøsamling.

Innkalling med papirer seinere.
Sjekk dine MWA-poeng

Se under fanen Artikler. Her er løperne listet alfabetisk med MWA-poeng.

 


 Snøsamling 2019:

Gode instruktører alfa og omega

Snøsamlinga på Beitostølen i månedsskiftet november og desember 2019 ble igjen en suksess. Ikke minst på grunn av instruktørene.

Først får vi kanskje takke værguden. Hen sørget for supert vær. Nok snø, ikke for kaldt, ikke for mildt, ikke for vindfullt. Og dernest instruktørene.

Tone Beate Grøtan er en veteran når det gjelder Masters-samlinger og instruksjon i klassisk stilart. Men vi er på ingen måte lei av henne. Tvert om! Og grunnen er åpenbar: Hun byr på seg sjøl. Hun har et pedagogisk talent. Vi skjønner hva hun sier. Og hun demonstrerer på en forståelig måte. Så får vi bare håpe på gjensyn med Tone Beate på snøsamlinga 2020.

 

Tone Beate med et knippe elever.


Kjente skigleden

Et absolutt nytt bekjentskap var Ragnar Bragvin Andresen. Noen hadde fått med seg hans imponerende resultater på rulleski gjennom flere år. Mange hadde lest intervjuet med ham i forrige SKIMasters. Og blant dem som fulgte hans leksjoner i fristil og staking var det bare begeistrete tilbakemeldinger. Som en av fristil-disiplene uttrykte det: Det er en nytelse bare å se ham skøyte…

Ragnar selv innrømmet at han dro til samlinga med litt delte følelser – skulle dette bli årets lengste helg? Men som han sa: Ikke for å snakke dere etter munnen, jeg har virkelig trivdes, jeg har følt meg hjemme og erfart det jeg selv pleier å si: Skiglede kjenner ingen alder. 

Ett spørsmål blir viktig når neste års snøsamling skal planlegges: Hvor skal vi legge den? Fortsette på Beitostølen? Vende tilbake til Skeikampen eller velge en plass i Sjusjøen-området – Hornsjø har vært nevnt som et mulig alternativ.

Vi erfarte på Beitostølen denne gang at vi på ingen måte hadde Bergo hotell for oss selv. I spisesalen rådde det rene kaos, det var kamp om sitteplasser, det var ventetid på påfyll av mat. Sjelden har vi opplevd et hotell som til de grader hadde sprengt egne kapasitetsgrenser.TIDLIGERE SAMLINGER:

Snøsamling 2018 på Beitostølen med dyktige instruktører
 

Det nærmer seg snøsamling Beitostølen. Sett av helgen 23.–25.november.

Også denne gang blir det sørget for gode instruktører i alle aktuelle teknikker: Tone Beate Grøtan, Astrid Walldal, Ove Erik Tronvoll og stakespesialisten Erik Tronvoll.

Mange av oss har svært gode minner fra siste års snøsamling nettopp på Beitostølen. Nok med snø, flotte, nypreparerte løyper, gode instruktører.

Like bra skal det bli i år. Og nå blir det mulighet til å teste ut løypene som skal benyttes under Masters World Cup litt seinere på vinteren.

På Beitostølen vil vi igjen bo på Bergo hotell. .

Priser: Kr 2050 per person i dobbeltrom for hele helga med måltider, enkeltromstillegg kr 700. 


 


 

DELTAKERREKORD PÅ BARMARKSSAMLING

 


 

Den årlige høstsamlingen på Tryvann i Oslo ble arrangert den første helga i september med ny deltakerrekord. 

 

Den drivende kraften bak samlingen, Masters Langrenns Jon Fodstad, inviterte til instruksjon i rulleskiteknikk, stavgang og spretten skigang. Det treningstekniske ble ledet av Erik Tronvoll og sønnen Ove Erik. På bildet er det eldste deltaker, Gunnar Tronsmoen, 88, som leder an. 

 

(Foto: Anne Bjerkeli Nguyen)

 

Se under fanen samlinger.

 

 


 

Flotte resultater under MWC i Klosters.

 

Hele 41 medaljer ble det, 16 gull, 12 sølv og 13 bronse. Sissel Mohn har mottatt sin bronsemedalje.

 


 

 

Sissel Mohn fra Kongsberg fikk bronse på 30 km i F50. Tysk sølv og svensk gull.SKIMasters – medlemsbladet vårt

SKIMasters

 Tidligere utgaver av medlemsbladet vårt, SKIMasters,  finnes  under fanen Arkiv.

 Levert av IdrettenOnline