Klar for Beitostølen 2019

Postet av Svein Ola Hope den 20. Nov 2017

Eli Anne i Klosters i Sveits i 2017.

Ingen tvil: Eli Anne Bakkene Løksa,32, skal på startstreken når Masters World Cup arrangers på Beitostølen i 2019. Det er jo hennes hjemmebane.

I sin Masters World Cup-debut (MWC) i Klosters i Sveits i 2017, var Eli Anne bare 31 år gammel. Med andre ord bare så vidt gammel nok til å delta i MWC. Men ett gull og to bronse ga helt klart mersmak.

Likevel blir ikke Eli Anne å finne på startstreken når MWC arrangeres i Minneapolis i USA i 2018.

– Det har ikke med lyst å gjøre, men med økonomi, tidspunkt og tidsforbruk, sier hun.

­– Men MWC 2019, på Beitostølen?

– Da er jeg med, så klart, dette blir jo på min hjemmebane, sier hun.

Der blir hun å finne på startstreken på flere distanser. Skøyting, selvsagt! Hun beviste i Klosters at hun behersker den teknikken selv om det er klassisk langrenn som er favorittøvelsen. Og helst litt lengre distanser. Hun er ikke redd for motbakker og med en velutviklet staketeknikk ei heller for litt mer flate partier.

Gulljente. Eli Anne har all grunn til å være fornøyd.

Langrenn viktigst

Seks år gammel flyttet Eli Anne med familien fra Bærum til Valdres og Østre Slidre, bare noen staketak unna Beitostølen.

Fra hun kunne gå har ski vært viktig, og når det gjelder idrett er ski hovedinteressen.

– Pappa skal ha mye av æren for min langrennsinteresse. Det var også han som fikk meg med til MWC i Klosters, sier Eli Anne.

Sunnmørsalpene og andre topper

Eli Anne er utdannet sosionom og arbeider ved studentsamskipnaden på høgskulen i Volda. Med Sunnmørsalpene som nærmeste nabo blir det mange og ofte lange turer i fjellet. Samt et og annet motbakkeløp som Saudehornet Rett Opp: 1303 høydemeter fordelt på 5,5 kilometer. Men opplevelsen av å bestige en topp på mer enn 6000 meter over havet i Peru, er nok svært vanskelig å overgå.

Toppturer motiverer. Her fra Peru.


Trening og mativasjon

Om egeninnsats på treningsfronten sier Eli Anne:

– Jeg trener fem–seks dager i uka og veldig variert. Det må jeg gjøre for å holde motivasjonen oppe. Høsten går ofte med til toppturer i Sunnmørsalpene, og jeg liker også å løpe en del i fjellet. Jeg reiser ofte hjem til Valdres og får noen lange løpeturer der i slakere terreng. Det blir også mye rulleski og en del landevegsykling, forteller hun. 

I løpet av en uke prøver hun å få til ei langøkt på rundt to timer med lav puls.

Ellers blir det én til to intervalløkter i uka, da som motbakkeløping eller på mølle og stakemaskin),   

På programmet står også to til tre økter med styrketrening.

– Jeg trener mye tung styrke: baseøvelser og øvelser spesifikt mot langrenn. Ellers er jeg opptatt av å bevege meg og være fysisk aktiv i hverdagen. I det seinere har jeg oppdaget gleden ved randonee, sier Eli Anne.  

Restitusjon og mat

Eli Anne understreker at med et slikt treningsopplegg er god og nok restitusjon svært viktig! Hun er også opptatt av riktig og sunt kosthold.

– Jag elsker mat! 

Tekst: Svein Ola Hope


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.